Masło Dziugas jest produktem oryginalnym, naturalnym i cechującym się wysoką jakością. Składa się ono tylko i wyłącznie z tłuszczu mlecznego tzn. śmietanki pasteryzowanej. Zawiera 82% tłuszczu.
Dlaczego warto jeść masło ?
- znajdują się w nim pokaźne ilości witaminy A, która wspiera prawidłowe funkcjonowanie tarczycy oraz nadnerczy, co przekłada się na niezaburzoną pracę układu sercowo-naczyniowego
- bogate jest w antyoksydanty, w tym witaminę A i E, a także selen, które chronią przed chorobami serca.
- zawiera kwas masłowy, hamujący namnażanie komórek rakowych
-kwas linolowy, który uznawany jest za związek o właściwościach antynowotworowych.
W efekcie masło ma znaczący wpływ na procesy regeneracyjne zachodzące w organizmie oraz wzmacnianie systemu odpornościowego.
Masło ze słodkiej śmietanki 82% tłuszczu.
Śmietanka pochodzi z Litwy.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna: 3066 kJ/746 kcal
Tłuszcz 82 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 56 g.
Węglowodany 1,1 g, w tym cukry 0,8 g.
Białko 0,8 g.
Sól 0,03 g.
Przechowywać w temperaturze do +6 C.
Producent: AB Zemaitijos pienas, Sedos g. 35, Telsiai, Litwa.