Uprzejmie informuję, że przetwarzanie grzybków odbywa się w specjalnie przygotowanym, sterylnym pomieszczeniu przeznaczonym wyłącznie do tego celu. Ponadto nad całą moją produkcją grzybków czuwa nie tylko Państwowy Powiatowy Inspektorat Sanitarny lecz również grzyboznawca nr 2245.
- w ofercie maślak zwyczajny marynowany w zalewie słodko-kwaśnej 315ml w kawałkach
Sezon na grzyby rozpoczęty ! - maślaczki obficie się sypnęły, są ładne, duże i małe okazy oraz zadziwiająco zdrowe.
trzeba je zrobić w różnej postaci: suszone obowiązkowo, mrożone, w occie, solone (w solance) no i oczywiście te najlepsze :) słodko-kwaśne
maślaczki obficie się sypnęły, są ładne, duże i małe okazy oraz zadziwiająco zdrowe.
Przedstawiam Państwu specjalną ofertę grzybów naszych lasów -maślaka zwyczajnego, super smacznej przekąski, której żaden miłośnik grzybów się nie oprze.
maślaki są z tegorocznych pierwszych wyjść do lasów Lubelszczyzny, przebrany czysto, starannie wyselekcjonowany, do sprzedaży przeznaczone tylko okazy młode i zdrowe.
Nie wszystkie grzyby w occie smakują tak samo, smak marynowanych maślaków zależy głównie od ilości octu w marynacie, a ponieważ grzyb jest z natury neutralny w smaku, to zalewa do grzybów powinna mieć konkretny smak.
Zalewa w której zamarynowane są grzybki z mojej oferty nada i podkreśla smak leśnych grzybków, idealnie kwaśna, w sam raz słodka, wystarczająco aromatyczna dzięki odpowiednim przyprawom.
Przekąska grzybkowa wykonana wg przepisu mojej mamy, należy do tych z najwyższej półki a tajemnica tkwi w użytej wodzie (źródlanej) najlepszych grzybkach oraz proporcjach zalewy.
Grzybki zakonserwowane wg przepisu mojej mamy przetrwają nawet 2-3 lata ( o ile nie zostaną wcześniej skonsumowane :) )
SERDECZNIE POLECAM - SMACZNEGO!