MAŚLAK MARYNOWANY FUNGOPOL
Maślaki zbieramy w lasach sosnowych w okresie od lipca do października. Mają charakterystyczne kapelusze pokryte śluzem. Wszystkie składniki użyte do produkcji: marchew, cebula, gorczyca pochodzą z kaszubskich upraw.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- wartość energetyczna 190 kJ/ 45 kcal
- Białko 1,6 g
- Węglowodany 8,5 g w tym cukry 4,5 g
- Tłuszcz 0,49 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,25 g
- Sól 0,01g
.Składniki; maślak zwyczajny, woda, ocet, cukier, sól, gorczyca, cebula, marchew, pieprz czarny, liść laurowy, ziele angielskie.
Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.
Po otwarciu przechowywać w temp.ok.+4°C.
Pojemność; 250g
Producent; Fungopol
Kraj pochodzenia; Polska