Żywokost 90% na smalcu gęsim 200 g
Receptura apteczna. Wykonanie laboratoryjne.
PRODUKT BEZ SZTUCZNYCH KONSERWANTÓW
Polski produkt naturalny. Składniki pochodzą z naszej strefy klimatycznej, selekcjonowane szczegółowo pod kątem jakości surowca.
Żywi kość, goi kość – czyli żywokost lekarski. Jest stosowany w medycynie od wieków, głównie przy problemach z tkanką kostną – skutecznie wspiera leczenie chorób kręgosłupa, stawu biodrowego, kolan, bóle reumatyczne, rwę kulszową.
Pomaga przy złamaniach, zwichnięciach i stłuczeniach. Jest niezastąpiony w stanach zapalnych ścięgien. Silnie rozgrzewa, a związki czynne przechodzą głęboko. Zawiera między innymi alantoinę, która pobudza tkanki do regeneracji, garbniki, substancje śluzowe, polifenole, auksyny – hormon, który łatwo tworzy nową tkankę i szybko leczy rany.
Skład: smalec gęsi, żywokost lekarski 90%, parafina.
Czarne drobinki to dodatkowa porcja żywokostu, która ma za zadanie lekko podrażniać skórę podczas smarowania, aby lepiej maść przenikała i wzmacniała działanie. Podczas smarowania drobinki żywokostu mogą oddzielać się od maści i nie trzymać się na skórze. Jest to zjawisko normalne i nie trzeba ich ponownie nanosić na skórę.
Sposób użycia:
Bolące miejsce smarować cienką warstwą maści 2-3 razy dziennie. Zaleca się posmarowane miejsca przykryć folią spożywczą oddychającą.
Przy zastosowaniu folii spożywczej oddychającej (można ją kupić bez trudu w sklepach) czarne drobinki pozostają na skórze. Na to należy włożyć jakąś obcisłą bawełnianą podkoszulkę ( jeżeli smarujemy np. plecy, kręgosłup) lub bawełniane kalesony (jeżeli smarujemy kolano lub inne części nogi). Przy smarowaniu pleców, kręgosłupa można także położyć się na brzuchu, posmarować bolące miejsca i przykryć to folią oddychającą lub lekką bawełnianą szmatkę, żeby nie pobrudzić niczego i przykryć się kocem i poleżeć tak godzinę.
Nasza maść nie jest produktem przemysłowym i nie jest poddana obróbce przemysłowej.
Uwaga!
Nie stosować na rany. Przechowywanie w lodówce wydłuża znacznie trwałość i przydatność maści do użytku.
Przechowywanie:
Przed pierwszym użyciem należy produkt umieścić w lodówce na ok. 60 min. Następnie trzymać w lodówce przez cały czas stosowania - to wydłuża znacznie trwałość i przydatność maści do użytku poza wskazany termin.
UWAGA!!!
Wszelkie kopiowanie tekstu, grafiki itp. jest niedopuszczalne. Zarówno tekst jak i grafika są własnością spółki Rasser.
W przypadku naruszenia dóbr Spółki Rasser rozpoczniemy procedurę określoną w przepisach prawnych.
Inne nasze produkty z żywokostem z "żółtej serii":.......................