Masa makowa z bakaliami Helio, 850g
Masa makowa HELIO to połączenie jakości i sprawdzonego, tradycyjnego smaku. Jest odpowiednio słodka, „w sam raz” aromatyczna oraz charakteryzuje się optymalnym stopniem wilgotności oraz gęstości.
Masy makowe HELIO stworzone zgodnie z tradycyjną recepturą, swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko najlepszemu gatunkowi maku, ale również dobrze zbalansowanym proporcjom bakalii, rodzynek oraz skórki pomarańczowej.
Masa makowa HELIO nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – jest gotowym nadzieniem do ciasta. Stanowi doskonałą bazę dla makowców, tortów makowych, strucli, łazanek, kutii oraz wielu innych przysmaków.
Masa do ciast HELIO jest bezglutenowa. Dodatkowo nie zawiera konserwantów ani tłuszczu palmowego. Dzięki temu jest nie tylko szybkim, ale i zdrowszym przepisem na udane wypieki. Wytworzone według sprawdzonej receptury z surowców najwyższej jakości, jest naturalnie smaczna i gotowa do bezpośredniego spożycia.
Masa makowa z bakaliami HELIO teraz dostępna jest w nowym opakowaniu 850 g. Jasny kolor puszki nawiązuje do odświeżonej linii bakalii HELIO i podkreśla ulepszoną recepturę oraz najwyższą jakość produktu.
Masa makowa HELIO to produkt uhonorowany m.in. laurami konsumenckimi i branżowymi, w tym tytułem Produkt na medal Pani Domu, czy Medalem Europejskim.
Pierwsze masy makowe HELIO pojawiły się na rynku na początku XXI wieku i od tego czasu wielokrotnie zostały nagrodzone prestiżowymi nagrodami.