Helio - Masa Makowa z Bakaliami 850g
Masa makowa HELIO to połączenie pewnej jakości i sprawdzonego, tradycyjnego smaku. Jest odpowiednio słodka, „w sam raz” aromatyczna oraz charakteryzuje się optymalnym stopniem wilgotności oraz gęstości. Masy makowe HELIO stworzone zgodnie z tradycyjną recepturą, swoją wyjątkowość zawdzięczają nie tylko najlepszemu gatunkowi maku, ale również dobrze zbalansowanym proporcjom bakalii, rodzynek oraz skórki pomarańczowej. Masa makowa HELIO nie wymaga dodatkowej obróbki termicznej ani mielenia maku – jest gotowym nadzieniem do ciasta. Stanowi doskonałą bazę dla makowców, tortów makowych, strucli, łazanek, kutii oraz wielu innych przysmaków
Skład:
- woda, mak niebieski 22%, cukier, bakalie 6,1% [rodzynki, kandyzowane skórki pomarańczowe (skórki pomarańczowe, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sól)], skrobia w proszku, serwatka w proszku z mleka (łącznie z laktozą), aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy
Inne:
- -bezglutenowa
- -bez konserwantów
Wartości odżywcze:w 100g produktu
- Wartość energetyczna:970 kJ/232 kcal
- Tłuszcz:9,5g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone:1,2g
- Węglowodany:30g
- w tym cukry:26g
- Błonnik:4.6g
- Białko:4,3g
- Sól:0,02g
Kraj pochodzenie: Polska