Masa krówkowa Kajmak Kuchmistrza Horeca - wiaderko 1 kg - Mlekovita
Kajmak Kuchmistrza, czyli gęsta masa krówkowa to gotowe do użycia mleko zagęszczone słodzone, gotowane. Na pewno przykuje uwagę amatorów, jak i kucharzy, cukierników z sektora hotelarskiego i gastronomicznego Horeca.
Sposób użycia
Masa krówkowa posiada szerokie zastosowanie. Produkt jest doskonały do naleśników i gofrów, znakomicie wzbogaca smak kremów tortowych, lodów i deserów. Świetny do wypełnienia babeczek i ciastek oraz przekładania wafli. Nadaje się również do smarowania pieczywa.
Składniki
cukier (44,5%), śmietanka, mleko w proszku odtłuszczone, mleko
Zawartość tłuszczu 8%. Sucha masa beztłuszczowa mleka 20%.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1355 kJ / 321 kcal
Tłuszcz 8,0 g - w tym kwasy nasycone 4,8 g
Węglowodany 55,0 g - w tym cukry 55,0 g
Białko 7,3 g
Sól 0,28 g
Informacje dodatkowe: Najlepiej spożyć przed: data na boku opakowania. Przechowywać w temperaturze +2°C do +25°C.