Masy krówkowe Helio powstają z najwyższej jakości składników, w oparciu o sprawdzoną, domową recepturę. Charakteryzują się doskonale słodkim smakiem krówki oraz kremową, lejącą się konsystencją – dostosowaną do domowych przepisów na ciasta i desery. Masa łatwo się rozsmarowuje, można też napełnić nią rękaw cukierniczy i udekorować desery efektownymi wzorami. Masy Helio są gotowe do użytku – nie wymagają gotowania. Nowy, modny smak.
Branża: 20
EAN: 5905617009437
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
Półka: 11
Regał: 119
Parametry produktu: :
Przeznaczenie: Do samodzielnego spożycia, masa do smarowania andruktów, masa do dekoracji ciast po upieczeniu , masa do dekoracji deserów, nadzienie do ciast pieczonych i bez obróbki termicznej.
Składniki: Cukier, woda, MLEKO pełne w proszku, 0,5 % sól, aromat.
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Zawartość netto: 400 g
Kraj pochodzenia głównego składnika: Polska
Temperatura przechowywania min - max: 4 - 25 °C
Waga jednostkowa brutto: 0,45 kg
Technika utrwalenia: sterylizacja
Produkt bezglutenowy: 1
BEZ GLUTENU: 1
Bez glutenu - Numer licencji: PL-056-011
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: Nazwa firmy: Helio S.A. Ulica i numer: Brochów 119 Kod pocztowy i miasto: 05-088 Brochów PL
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 264 op. zb. (DU)
Ilość sztuk opakowań na palecie lub w maksymalnym opakowaniu: 1584 szt.
Alergeny: :
Orzechy: Nie
Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne: Może zawierać
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Może zawierać
Zboża zawierajace gluten: Nie
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Tak
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Orzechy laskowe i produkty z orzechów laskowych: Nie
Orzechy włoskie i produkty z orzecha włoskiego: Nie
Owies i produkty owsiane: Nie
Pszenica i produkty z pszenicy: Nie
Żyto i produkty żytnie: Nie
Jęczmień i produkty jęczmienne: Nie
Migdały i produkty z migdałami: Nie
Orzechy nerkowca i produkty z orzecha nerkowca: Nie
Orzechy pekan i produkty z orzecha pekan: Nie
Orzech brazylijski i produkty z orzecha brazylijskiego: Nie
Pistacje i produkty pistacjowe: Nie
Orzechy makadamia i produkty z orzecha makadamia: Nie
Orzeszki piniowe i produkty z orzeszkami piniowymi: Nie
Przechowywanie: :
Inne uwagi dotyczące przechowywania: Po otwarciu 48 godzin w lodówce
Pakowany/e w atmosferze ochronnej: Nie
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Stosowanie - propozycje podania: do bezpośredniego spożycia, dodatek do ciast pieczonych i bez obróbki termicznej, do deserów i dekoracji
Instrukcje dotyczące przygotowania: bez zaleceń
Wartość odżywcza: :
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 279 kcal
Wartość energetyczna kJ: 1179 kJ
Wielkość porcji: 100 g
Zawartość białek: 5,5 g
Zawartość soli: 0,69 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 3,8 g
Cukry: 52 g
Zawartość węglowodanów: 52 g
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 5,5 g
Inne informacje o zawartości: :
Zawiera substancje konserwujące: Nie
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą
Zawiera taurynę: Nie
Zawiera wzmacniacze smaku: Nie
Osłonka niejadalna: Nie
Zawiera fosforany: Nie
Zawiera lukrecję: Nie
Zawiera przeciwutleniacze: Nie
Środki spozywcze z dodatkiem fitosteroli, estrów fitosteroli,: Nie
Zawiera barwniki: Nie
Zawiera chininę: Nie
Zawiera siarczyny: Nie
Dodatkowe informacje: :
Ocena organoleptyczna: Charakterystyczny dla masy kajmakowej. Masa jednolita w strukturze. Barwa jasno brązowa, karmelowa. Powierzchnia lekko błyszcząca. Masa łatwo smarująca się. Dopuszcza się nieznaczny do 2 % odciek wody w produkcie finalnym. Scukrzenie jest naturalnym procesem i nie jest wadą produktu. Smak – słodko-mleczny, z delikatną nutką kwaśną pochodzącą od mleka, bez obcych posmaków.
Czy jednostka handlowa jest opakowaniem konsumenckim?: Tak