|
MASY CUKROWE RAINBOW - gotowe masy cukrowe o bardzo intensywnych odcieniach. Masy doskonale łączą się ze sobą dając szeroką gamę kolorów. Dodatek białej masy do intensywnych kolorów nadaje masom pastelowych odcieni. Masy dzięki swojej elastyczności i plastyczności idealnie nadają się do pokrywania tortów, a także wykonywania ozdób i dekoracji. SKŁAD cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, skrobia kukurydziana, glicerol, woda, zagęstnik E145 (guma ksantanowa pochodzenia naturalnego), naturalny aromat waniliowy, barwnik KOLOR BIAŁY SPOSÓB UŻYCIA / PRZEPIS NA OBKŁADANIE TORTÓW Masę delikatnie wyrobić rękoma i rozłożyć na blacie posypanym cukrem pudrem lub na podkładzie z maty silikonowej. Rozwałkować masę na placek większy niż powierzchnia tortu (tak żeby pokrył również jego boki - zakład ok. 15 cm). Następnie za pomocą wałka lub na macie przenieść masę na tort (w celu dobrego przyklejenia masę cukrową kładziemy na tort pokryty masą maślaną). Obkładanie tortu masą zawsze zaczynaj od równego rozłożenia masy i dokładnego przyklejenia jej do powierzchni, a następnie stopniowo należy obklejać boki tortu od górnej krawędzi ku dołowi, tak żeby pod masą nie znalazło się powietrze. Wyrównaj górę i boki za pomocą packi cukierniczej, po czym dociśnij dolny brzeg przy podstawie i odetnij pozostałą część masy. Ozdoby do masy najlepiej przyklejać za pomocą kleju spożywczego lub niewielkiej ilości wody. Masę można malować barwnikami w żelu, za pomocą aerografu oraz barwnikami pudrowymi. Przy wykonywaniu ozdób delikatnych należy pomieszać RAINBOW PASTE z PRINCESS PASTE nadając jej tym samym większej elastyczności i trwałości kształtu. |
- Kurier od 16 PLN - Wysyłka 24h. w dni robocze - Kupując produkty na kilku aukcjach za przesyłkę do 30 kg. płacisz tylko raz |
- płatności Allegro - płatności za pośrednictwem serwisu www.przelewy24.pl - przelew na konto bankowe Bank PEKAO SA 91 1090 2590 0000 0001 3076 9685 - pobranie Wybierając tę formę płatności prosimy o mailowe potwierdzenie zakupów.
|
Pełny regulamin na Stronie o mnie . |
+48 663 000 171
sklep@sugar-craft.pl
|