MASA CUKROWA - LUKIER PLASTYCZNY - FONDANT
KOLOR: CZARNY
OPAKOWANIE : 250 g
DATA WAŻNOŚCI : minimum 12 miesięcy od daty zakupu
Składniki : Składniki : cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, woda, substancja utrzymująca wilgoć: E422, E415, Barwniki: E153 aromat waniliowy.
Nie zapomnij!
Przed rozpoczęciem dekorowania swojego ciasta, upewnij się że masa ma temperaturę pokojową.
Nasza Masa cukrowa jest bardzo łatwa w użyciu.
- Idealnie nadaje się do przygotowania wszelkich kreacji, od tortów weselnych po domowe ciasta !
WSZECHSTRONNA
- Aby dodatkowo urozmaicić swoje ciasta, możesz dowolnie formować naszą masę. W środku zachowuje ona miękką teksturę, pozostając dość sztywną na zewnątrz.
PO PROSTU UGNIATAJ
- Po wyjęciu z opakowania ugniataj lukier plastyczny aż będzie miękki.
- Dzięki temu nabierze on sprężystości i będzie łatwiejszy w formowaniu.
- Posyp stolnicę cukrem pudrem lub mąka ziemniaczaną aby masa plastyczna nie przylegała.
- Rozwałkuj masę zachowując jednomierny nacisk.
- W trakcie wałkowania podnoś i obracaj masę, jeśli to potrzebne możesz posypać stolnicę i wałek cukrem pudrem lub mąką ziemniaczaną aby masa nie przylegała.
NANIEŚ
- Na ciasto – Przed dekorowaniem biszkoptu, nanieś cienką warstwę kremu maślanego. Delikatnie podnieś lukier używając wałka lub rąk i umieść na cieście.
ILE MASY BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ
Tort okrągły wysokość ok. 10 cm grubość masy 3 mm Średnica
- 13cm 400g
- 15cm 510g
- 20cm 680g
- 25cm 1020g
- 30cm 1360g
- 35cm 2040g
Tort okrągły wysokość ok. 13 cm grubość masy 3 mm – Średnica
- 13cm 600g
- 15cm 645g
- 20cm 780g
- 25cm 945g
- 30cm 1460g
- 35cm 1680g
Tort Prostokątny wysokość ok 10 cm grubość masy 3 mm
- 17cm na 28cm 850g
- 22cm na 33cm 1130g
- 28cm na 38cm 1700g
- 30cm 45cm 2270g
UWAGA: do podanych wielkości należy doliczyć masę cukrową potrzebną do przygotowania dodatkowych dekoracji