Z pomocą Sweet Lace samodzielnie stworzysz eleganckie koronki na tort
Masa nadaje się do samodzielnego barwienia.
Waga: 200 g
Sposób użycia:
1. Wsypać proszek Sweet Lace do miksera lub blendera, dodać wodę o temperaturze
pokojowej w proporcjach: na 100 g proszku-50 g wody
2. Aby uzyskać kolorowe koronki można dodać odrobinkę barwnika w żelu lub w proszku.
3. Miksować masę na maksymalnych obrotach przez ok. 3 minuty,do uzyskania kremowej
konsystencji.
4. Dokładnie wypełnij formę silikonową przygotowaną masą, popraw wypełnienie i ściągnij
nadmiar masy, ostrożnie "przeciągając" szpatułkę po formie.
5. Pozostawić formę w temperaturze pokojowej na 6-8 godzin do wyschnięcia.
Aby przyspieszyć wysychanie można formę umieścić w piekarniku rozgrzanym do 40st.C
na 1,5-3,5 godziny.
Przed wyjęciem koronki z formy odczekać do całkowitego ostygnięcia.
6. Gdy koronka wyschnie ostrożnie wyjmij ją z formy.
7. Gotową koronkę można przechowywać osobno w szczelnie zamykanym pojemniku
(np. torebka strunowa)
Rozrobiony produkt można przechowywać w lodówce prze 2-3 dni.
Kod produktu:3/22