MASA CUKROWA TORTDEKOR OPAKOWANIE 250g
Szukasz prostego sposobu na udekorowanie wypieków i tortów? Masa cukrowa sprawdzi się idealnie! Jest niezawodna przy obkładaniu tortu, a także wykonywania estetycznych dekoracji. Zarówno tych prostych, jak i bardziej skomplikowanych takich jak: koronki, wstążki, kwiatki czy figurki. Wszystko dzięki niesamowitej elastyczności masy cukrowej. Jej plastyczność sprawia, że można ją łatwo formować i dać upust swojej kreatywności. Z naszą masą cukrową ozdabianie wypieków stanie się prawdziwą przyjemnością!
Największe zalety naszej masy cukrowej to:
- duża plastyczność
- równomierne wysychanie
- przyjemny waniliowy zapach
- długi termin ważności (minimum 12 miesięcy!)
Dlaczego jeszcze warto kupić masę cukrową?
Samodzielne tworzenie dekoracji to nie tylko doskonała zabawa, ale również sposób na podkreślenie wyjątkowych okazji. Po dodaniu CMC można z niej modelować figurki: ulubione postacie z bajek, filmów, liczby i motywy. Spersonalizowane dekoracje idealnie sprawdzą się podczas urodzin, rocznic oraz imprez okolicznościowych takich jak: komunie, wesela, wieczory panieńskie. Kup nasz produkt już dziś i odkryj jego nieskończone możliwości!
Jak używać masy cukrowej?
Po wyjęciu z opakowania ugniataj lukier aż do momentu, gdy będzie miękki. Pamiętaj jednak, że masa powinna mieć temperaturę pokojową! Masę możesz formować ręcznie lub przy wykorzystaniu specjalnych narzędzi do mas cukrowych. Przed rozwałkowaniem masy warto podsypać ją i blat mąką kukurydzianą lub ziemniaczaną, aby się nie kleiła. Pozostałości masy cukrowej należy owinąć folią i umieścić w szczelnym opakowaniu. W ten sposób masa zachowa swoją plastyczność i nie będzie się kruszyła.
- KOLOR: Czarny
- OPAKOWANIE : 250g
- DATA WAŻNOŚCI : minimum 12 miesięcy
Składniki : cukier, syrop glukozowy, tłuszcz roślinny, woda, substancja utrzymująca wilgoć: E422, E415, Barwnik : w zależności od koloru aromat waniliowy.
ILE MASY BĘDZIESZ POTRZEBOWAĆ
Tort okrągły wysokość ok. 10 cm grubość masy 3 mm Średnica
- 13cm 400g
- 15cm 510g
- 20cm 680g
- 25cm 1020g
- 30cm 1360g
- 35cm 2040g
Tort okrągły wysokość ok. 13 cm grubość masy 3 mm – Średnica
- 13cm 600g
- 15cm 645g
- 20cm 780g
- 25cm 945g
- 30cm 1460g
- 35cm 1680g
Tort Prostokątny wysokość ok 10 cm grubość masy 3 mm
- 17cm na 28cm 850g
- 22cm na 33cm 1130g
- 28cm na 38cm 1700g
- 30cm 45cm 2270g
UWAGA: do podanych wielkości należy doliczyć masę cukrową potrzebną do przygotowania dodatkowych dekoracji