MARYNATOR PRÓŻNIOWY szynka z szynkowar -a w 12godz (6622718861)



Kup teraz: 108,00 zł

Sprzedane przez "Kup teraz"

Zakończona o 15:05 dnia 25.04.2017 r.

Kategoria: Akcesoria i dodatki
Lokalizacja: POLSKA


Zobacz aktualne oferty
aktualne przedmioty sprzedającego

Parametry

Waga (z opakowaniem)
3400

oferta nr 6622718861


Opis

Kontakt telefoniczny
od poniedziałku do piątku
w godz. 10:00 - 15:00. Przepraszam nie czytam i nie odpowiadam na smsy.

663 073 241

Wszelkie pytania proszę kierować na pocztę elektroniczną

leszekbak1@gmail.com

WYSTAWIAM FAKTURY VAT


Zakupione przedmioty wysyłam następnego dnia po otrzymaniu wpłaty na konto Pocztą Polską




lub kurierem DPD

Opcja transportu z kosztami podana jest każdorazowo w każdej aukcji.

Niezależnie od ilości zakupionych artykułów opłatę za przesyłkę ponoszą Państwo tylko jeden raz. Zawsze jest to najwyższy koszt wysyłki spośród wszystkich zakupionych przedmiotów na moich aukcjach.

Numery kont przy przedpłacie na rachunek bankowy:


CREDIT AGRICOLE

NR KONTA
09 1940 1076 6412 3297 0000 0000


BANK ZACHODNI WBK

NR KONTA
87 1500 1070 1010 7011 7185 0000


WITAM NA MOJEJ AUKCJI NA KTÓREJ OFERUJĘ


MARYNATOR PRÓŻNIOWY


MARYNATOR PRÓŻNIOWY DO SZYBKIEGO MARYNOWANIA I PEKLOWANIA według zapewnień producenta jest unikalnym urządzeniem służącym do marynowania i przygotowywania mięs, ryby, drobiu i warzyw w kilka minut. Pojemnik wytwarza potężną próżnię, która otwiera pory, włókna mięs i warzyw, pozwalając na głębokie i błyskawiczne marynowanie. Smaki wchłaniane są szybciej i głębiej. Po uruchomieniu, urządzenie przez 9 minut obraca pojemnikiem zapewniając dotarcie zalewy marynującej do każdego miejsca. Marynowana żywność nabiera jakości i smaku, jest bardziej soczysta oraz chroniona przy przygotowaniu w szynkowarze, grillu, kociołku węgierskim, garnku żeliwnym, w trakcie wędzenia, na ogniu itp.

Nazwałem go PEKLOWNIKIEM ponieważ sprawdził się doskonale w peklowaniu, marynowaniu, masowaniu, soleniu i skruszaniu mięs, w tym ryb. Efektem peklowania jest przedłużenie trwałości mięsa poprzez ograniczenie wzrostu bakterii chorobotwórczych i gnilnych, utrwalanie ładnej różowo-czerwonej barwy oraz wytworzenie charakterystycznego smaku, aromatu i zapachu mięsa. Mięso staje się bardziej soczyste.


Pojemnik z podstawą obracającą i pompką

DANE TECHNICZNE

• Pojemność całkowita pojemnika 4 litry
• Maksymalna ładowność 2,3 kg
• Maksymalna ilość marynaty lub zalewy (solanki) peklującej 1 litr
• Moc 9W
• Wskaźnik pracy w trybie roboczym
• Napięcie 230V
• Instrukcja oryginalna po angielsku i rosyjsku. Załączam własną instrukcję po
polsku ze swoimi spostrzeżeniami, poradami w okresie użytkowania oraz przepisy krok po kroku na szynkę, kurczaka z KFC oraz ogórki marnowane.


Urządzenie w położeniu roboczym

SKŁAD ZESTAWU

• Pojemnik
• Pompka
• Płytka zmiękczająca
• Uszczelka zaworu połączenia pompki z pojemnikiem
• Podstawa obracająca pojemnik z zasilaniem


Pompka z uszczelką

Niżej proponuję sprawdzony pyszny przepis na ogórki małosolne zrobione w „jedną noc” i gotowe do spożycia. Przygotowanie ich prezentowanym urządzeniem jest dziecinnie proste a takie domowe ogórki to wspaniały dodatek do sałatek, na śniadanie czy do obiadu i co ważne można je przygotować przez cały rok.

SKŁADNIKI

• 1 kg ogórków - niewielkie, twarde mające ładną zdecydowanie zieloną
skórkę pozbawioną wszelkich skaz
• 2 - 3 łyżki przyprawy do ogórków kiszonych
• 1 g pieprzu
• 1-3 ząbki czosnku w zależności od naszych preferencji smakowych
• pół korzenia chrzanu
• 1 łyżka soli kamiennej niejodowanej.
•1 litr zimnej wody
W sezonie można dodać liście chrzanu, czarnej porzeczki, wiśni lub winorośli.

PRZYGOTOWANIE

Ogórki starannie myjemy i wkładamy do wody na około pół godziny po tym czasie obcinamy krótko końce, nakłuwamy widelcem. Chrzan kroimy na cienki paski o długości około 2 cm. Każdy ząbek czosnku kroimy na 3-4 części razem z łupinką. Gotujemy wodę i po zagotowaniu rozpuszczamy w niej sól, dodajemy przyprawy i wkładamy ogórki (można ogórki dodać do zimnej wody, ale zalane gorącą szybciej się zakiszą). Po wystygnięciu dodajemy lód. Marynatę wlewamy do pojemnika z ogórkami i przyprawami. Odpompowujemy powietrze z pojemnika uruchamiamy urządzenie (po 9 minutach zatrzyma się automatycznie). Po koło godzinie ponownie uruchamiamy. Zdejmujemy pojemnik z podstawy obracającej urządzenia, dolewamy 0,5 litra przegotowanej wody (ogórki muszą swobodnie pływać), przykrywamy talerzykiem, obciążamy. Pojemnik zamykamy pokrywką, ponownie odpompowujemy powietrze i pozostawiamy na noc. Po tym czasie ogórki powinny zmienić swój kolor na ciepło zielony, ale niekompletnie. Najbliżej środka powinny być prawie surowe. Jeśli osiągnęliśmy ten stan, garnek stawiamy w chłodne miejsce np. lodówka i rozpoczynamy wyjadanie. Najsmaczniejsze ogórki małosolne są drugiego dnia od przyrządzenia, moim zdaniem rewelacyjne, jeszcze lekko jędrne, przyjemnie aromatyczne i lekko słonawe. Smacznego.

W przepisach na załączonej płycie CD do urządzenia (czytaj niżej) otrzymasz przepisy "krok po kroku" jak zrobić w 12 godzin szynkę domową, mielonkę, golonkę, przepis na udka z panierką KFC (przepis od kucharza tej firmy) i wiele wiele innych. W celu przyrządzenia domowej szynki, golonki, mielonki, rolad itp. należy zakupić jeden z szynkowarów które prezentuję na moich aukcjach lub aukcjach u innych Sprzedających.



PŁYTĘ CD Z PRZEPISAMI ZAWIERA:

Vademecum wyrobów w marynatorze,Vademecum wyrobu kiełbas, Vademecum wyrobu wędlin w szynkowarze, Vademecum wyrobu nalewek, ABC wypieku chleba, ABC grillowania, ABC kociołka węgierskiego, ABC kociołka żeliwnego, ABC wyrobu gofrów. Łącznie około 1200 przepisów, wszystko "krok po kroku" a także porady, wskazówki itp.


NA INNYCH MOICH AUKCJACH KUPISZ PRZEDMIOTY NIEZBĘDNE DO DOMOWEGO WYROBU WĘDLIN

NUMERY KONT PRZY PRZEDPŁACIE NA RACHUNEK BANKOWY:

CREDIT AGRICOLE

NR KONTA
09 1940 1076 6412 3297 0000 0000

BANK ZACHODNI WBK

NR KONTA
87 1500 1070 1010 7011 7185 0000




Zobacz moje pozostałe aukcje: PaneleAllegro.pl

Strona "o mnie"Wszystkie aukcje

PaneleAllegro.plgaleria aukcji

podobne do ostatnio oglądanych na Allegro zobacz więcej aktualnych ofert