Profesjonalny dostawca maszyn i urządzeń przemysłowych oferuje:
PROFESJONALNA - PRZEMYSŁOWA PRÓŻNIOWA MASOWNICA MASARSKA DO MIĘSA
FABRYCZNIE NOWA
POJEMNOŚĆ: 60 LITRÓW
Produkt wyprodukowany zgodnie z normami UE, posiada znak CE, deklaracje zgodności WE, atest SANEPID-u. Pulpit sterowniczy oraz zabezpieczenia zgodne z wymogami BHP.
Wszystkie części masownicy, w tym: poszycie, rama, obudowa oraz części, które w trakcie pracy mają styczność z jedzeniem wykonane są ze stali kwasoodpornej.
Urządzenie posiada koła jezdne, umożliwiające łatwe i szybkie przemieszczanie w dowolne miejsce.
Urządzenie ciche, ekonomiczne i bardzo wydajne!
Urządzenie dedykowane dla mniejszych oraz większych zakładów mięsnych i masarskich, niezastąpione w różnego rodzaju firmach garmażeryjnych, restauracjach, grill barach, lokalach typu steakhouse, rożen bary, sklepy mięsne - idealne do: peklowania, marynowania, macerowania, aromatyzowania, spulchniania różnych gatunków mięs w tym drobiu i ryb (w całości).
Konstrukcja ze specjalnie ukształtowanym wnętrzem zapewnia stabilną oraz higieniczną pracę. Proporcje bębna i jego ukształtowanie pozwalają obrabianemu mięsu zachować właściwą strukturę, szczególnie pożądaną przez wszystkich miłośników wysokiej jakości przetworów mięsnych.
Masownica próżniowa posiada pompę wytwarzającą podciśnienie, które sprzyja procesowi uplastyczniania i masowania mięsa. Obrabianie mięsa w próżni umożliwia szybsze oraz zwiększone wchłanianie solanki peklującej, przypraw, marynat.
Masowane mięsa stają się soczyste i kruche. Masowanie mięśni odbywa się w zamkniętym bębnie masownicy przez osypywanie grawitacyjne.
DANE TECHNICZNE:
- Pojemność: 60 LITRÓW
- Wymiary [wys. x szer. x głęb.]: 880 x 490 x 1010 [mm]
- Moc: 330 [W]
- Napięcie: 230 [V] / 50 [Hz]
- Waga: 47,7 [kg]