Profesjonalny dostawca maszyn i urządzeń gastronomicznych T4ALL™, oferuje:
★★★★★
PROFESJONALNA - PRZEMYSŁOWA MASOWNICA MASARSKA DO MIĘSA
FABRYCZNIE NOWA
POJEMNOŚĆ: 40 LITRÓW
Produkt wyprodukowany zgodnie z normami UE, posiada znak CE, deklaracje zgodności WE, atest SANEPID-u. Pulpit sterowniczy oraz zabezpieczenia zgodne z wymogami BHP.
Wszystkie części masownicy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali nierdzewnej.
Urządzenie posiada koła jezdne (białe z blokadą), umożliwiające łatwe i szybkie przemieszczanie w dowolne miejsce.
Urządzenie ciche, ekonomiczne i bardzo wydajne!
Urządzenie dedykowane dla mniejszych oraz większych zakładów mięsnych i masarskich, niezastąpione w różnego rodzaju firmach garmażeryjnych, restauracjach, grill barach, lokalach typu steakhouse, rożen bary, sklepy mięsne - idealne do: peklowania, marynowania, macerowania, aromatyzowania, spulchniania różnych gatunków mięs w tym drobiu i ryb (w całości).
Konstrukcja ze specjalnie ukształtowanym wnętrzem zapewnia stabilną oraz higieniczną pracę. Proporcje bębna i jego ukształtowanie pozwalają obrabianemu mięsu zachować właściwą strukturę, szczególnie pożądaną przez wszystkich miłośników wysokiej jakości przetworów mięsnych.
Dodatkowe wyposażenie:
✔ TIMER / WYŁĄCZNIK CZASOWY
- Regulacja timera w zakresie 0-30 minut
✔ 2 POJEMNIKI MASARSKIE / GASTRONOMICZNE
- dedykowanych do masownicy - ułatwiające szybką / masową produkcję wyrobów.
Masownica tradycyjna wykonuje regularny ruch obrotowy, który sprzyja procesowi uplastyczniania i masowania mięsa. Obrabianie mięsa w trakcie ruchu kołowego umożliwia szybsze oraz zwiększone wchłanianie solanki peklującej, przypraw, marynat.
Masowane mięsa stają się soczyste i kruche. Masowanie mięśni odbywa się w zamkniętym bębnie masownicy przez osypywanie grawitacyjne.
DANE TECHNICZNE:
- Pojemność: 40 LITRÓW
- Wymiary [wys. x szer. x głęb.]: 1050 x 950 x 680 [mm]
- Moc: 0,18 [kW]
- Napięcie: 230 [V] / 50 [Hz]
- Waga: 59 [kg]
- Ilość obrotów bębna: 50 [obr/min]