MARYNATA O SMAKU CIEMNEGO PIWA
Dobrze przyprawione i przyrządzone mięso to podstawa obiadów zarówno w sezonie grillowym, jak i w pozostałą część roku. Ciemne piwo często bywa składnikiem marynat. Dlatego też Marynata o smaku ciemnego piwa Prymat to ukłon w kierunku miłośników piwnych smaków i ciekawych nowinek kulinarnych. To idealnie skomponowana mieszanka ziół i przypraw, która nada głęboki, nieco dymny i karmelowy smak każdej przygotowanej przez nas potrawie. Kompozycja sprawdzi się nie tylko jako dodatek do mięs, ale także do warzyw, dzięki czemu zachwycimy naszą rodzinę i przyjaciół także na wegetariańskiej uczcie
Marynatę o smaku ciemnego piwa łączymy z pięcioma łyżkami oliwy z oliwek lub oleju roślinnego, a następnie dokładnie mieszamy aż do połączenia składników. Gotową mieszanką nacieramy oczyszczone mięso i odstawiamy do lodówki na około dwie godziny. Im dłużej mięso będzie się marynowało, tym nasze danie nabierze głębszego smaku i będzie aromatyczniejsze. Przyprawa nadaje się idealnie do każdego rodzaju ulubionych mięs – wołowiny, wieprzowiny czy drobiu – oraz do warzyw. Cukinia, bakłażan czy papryka otoczone marynatą o smaku ciemnego piwa uświetnią każdego wegetariańskiego grilla.