Marynata smak maślano -ziołowy - do mięs, drobiu, ryb i warzyw
Idealna do: pieczenia, smażenia, grillowania
Marynata w formie płynnej gotowa do użycia.
Stosowanie: 60-75g na 1 kg mięsa lub do smaku
Składniki: tłuszcz roślinny częściowo utwardzony (rzepakowy), sól, sproszkowany tłuszcz masła z mleka - 4%, hydrolizowane białko roślinne (kukurydza, rzepak), pietruszka - 3%, czosnek, cebulam kurkuma, chude mleko w proszku, dekstroza, aromat
Objętość: 170 ml
Nie zawiera dodatków E
Sposób użycia: marynatę przed użyciem wstrząsnąć, rozetrzeć na powierzchni mięsa, ryby lub innego produktu kilka godzin przed pieczeniem, smażeniem lub grillowaniem.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: wartość energetyczna: 2799 kJ/ 668 kcal, Tłuszcz: 72,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 12,6 g, Węglowodany 4,2g, w tym cukry 2,0g, Błonnik 0,9 g, Białko 2,9g, Sól 17,9g
Marynaty mylnie kojarzone są jedynie z letnimi wieczorami spędzonymi przy grillu. MOGUNTIA FOOD GROUP pokazuje, że zastosowań jest więcej. Marynatki w formie buteleczek o wygodnym dozowaniu doskonale sprawdzą się podczas codziennego gotowania. Unikalna kompozycja przypraw połączona z olejem umożliwi wygodne marynowanie, pieczenie oraz smażenie. Smak i wygodna użytkowania zamknięte w małej buteleczce marynat Moguntia!
Pomysł na pyszny obiad - Zawijas z polędwicy
Składniki:
1 kg polędwiczek wieprzowych
10 szt. pomidorków koktajlowych
80 g marynaty maślano-ziołowej
10 szt. patyczków bambusowych
Pokrojone na ok 100g wąskie paski polędwiczki posmarować marynatą maślano-ziołową. Odstawić na parę godzin, następnie umyć pomidorki i osuszyć. Marynowane polędwiczki zwinąć w pierścień, wśrodek włożyć pomidorek koktajlowy i spiąć patyczkiem. Grillować, smażyć na patelni lub piec w piekarniku.