Ta oryginalna brytyjska marmolada cebulowa przygotowana z dodatkiem soku z czerwonej porzeczki, dającego przyjemny akcent smakowy, doskonale komponuje się z pasztetami, terinami i serami. Jest też niezrównana, kiedy roztapia się na gorących kiełbaskach.
Składniki: cebula (46%), nierafinowany cukier trzcinowy, substancja żelująca - pektyna cytrusowa, ocet korzenny (ocet jabłkowy, cynamon, goździki, imbir), zagęszczony sok z czerwonej porzeczki, najwyższej jakości oliwa z oliwek, zagęszczony sok cytrynowy.
PRODUKT BEZGLUTENOWY
Wyprodukowano w Wielkiej Brytanii przez: Tracklements, Wwiltshire, SN160RD. Dystubucja w Polsce: Viands sp. z o.o., ul. Spółdzielcza 3, 05-600 Grójec.
- Kraj pochodzenia: Wielka Brytania
- Porcja: 100 g
- Wartość energetyczna: 1193 kJ/282 kcal
- Tłuszcz: 1,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- Węglowodany: 65,6 g
- w tym cukry: 64,2 g
- Błonnik: 1,7 g
- Białko: 0,8 g
- Sól: 0,1 g
- Przepisy: Kiełbaski z Marmoladą cebulową Tracklements Składniki 8 ulubionych kiełbasek 4 łyżki Marmolady cebulowej Tracklements Sposób przyrządzenia Kiełbaski ponacinać i piec w piekarniku na 180°C aż będą prawie gotowe. Po wyjęciu z piekarnika odsączyć z