Miód Manuka MGO 250+ Nektarowy 500 g
Składniki
miód z krzewu Manuka 100%.
Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 334,4 kcal 210 kJ / 50,2 kcal Tłuszcz 0 g 0 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g Węglowodany 82,1 g 12,3 g w tym cukry 82,1 g 12,3 g Błonnik 0 g 0 g Białko 0,3 g 0,05 g Sól 0,04 g 0,01 g Methylglyoxal >25 mg >3,75 mg
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna.
Charakterystyka
- Nowozelandzki, Miód Manuka MGO™ 250+ .charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartość methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg.
- Miód manuka zawiera metyloglioksal (MGO, methylglyoxal), który ma właściwości bakteriostatyczne czyli hamujące rozwój bakterii.
Ważne informacje
Stosowanie
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Przeciwwskazania
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu.
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Masa netto
500 g
Producent
Manuka Health New Zealand Limited
Dystrybutor
Propharma spółka. z o.o.