Miód Manuka nektarowy MGO 400+ - wysokie stężenie methylglyoxalu, 250 g
Miód Manuka 400+ jest produktem jednorodnym, pochodzącym jedynie z krzewów Manuka. Dzięki temu charakteryzuje się nieporównywalnie większą zawartością methylglyoxalu (MGO). Wyprodukowany na terenie Nowej Zelandii. Miód ten charakteryzuje się lekko gorzkim smakiem, określanym jako mineralny. Posiada silny aromat zapachowy z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu.
Składniki:
Miód z krzewu Manuka 100%
3 łyżeczki (15 g) zawierają:
- Wartość odżywcza, w 100 g, w 15 g*
- Wartość energetyczna, 1400 kJ / 334 kcal, 210 kJ / 50,2 kcal
- Tłuszcz, 0 g, 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone, 0 g, 0 g
- Węglowodany, 82,1 g, 12,3 g
- w tym cukry, 82,1 g, 12,3 g
- Błonnik, 0 g, 0 g
- Białko, 0,3 g, 0,05 g
- Sól, 0,04 g, 0,01 g
- Methylglyoxal, >40 mg, >6 mg
RWS - referencyjna wartość spożycia.
Właściwości:
- Białko - pomaga w utrzymaniu zdrowych kości oraz mocnych mięśni.
Przeciwwskazania:
Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników preparatu. W okresie ciąży i karmienia piersią przed zastosowaniem należy skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.
Zalecane spożycie:
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety ani aktywnego trybu życia. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego i zróżnicowanego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia. Istnieje wiele czynników ryzyka choroby. Zmiana jednego z tych czynników ryzyka może wywierać korzystny wpływ lub nie wywierać go. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci w temperaturze pokojowej.
Pojemność opakowania:
250 g
Producent:
Manuka Health New Zealand Limited
New Zealand
Dystrybutor:
Propharma sp. z o.o.