Mango to egzotyczny owoc, pochodzący z Azji. Jego charakterystyczny, słodki smak oraz bogactwo zawartej w nim witaminy A, sprawiają, że podbiło serca ludzi na całym świecie. Witaminy z grupy B wspomagają utrzymanie prawidłowego metabolizmu, a zawarty w nim błonnik poprawia trawienie i wzmacnia odporność. Kandyzowane mango może być doskonałą przekąską, dodatkiem do wielu dań, szczególnie w kuchni hinduskiej, a także deserów, np. lodów. Jest również atrakcyjnym dodatkiem do musli.
Składniki
mango (52%), cukier (47,99%) substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (0,01%)
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 1402 kJ / 330 kcal;
Tłuszcz: 0 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g;
Węglowodany: 82 g, w tym cukry: 75 g;
Błonnik: 1,0 g;
Białko: 0 g;
Sól: 1,0 g.
Informacja o alergenach
w produktach możliwa jest obecność: ORZECHÓW, ORZECHÓW ZIEMNYCH, SOI, SEZAMU, GORCZYCY, GLUTENU I SELERA.