LioFi Chips mandarynka liofilizowana 30 g
Opis produktu
Liofilizacja to proces suszenia przez mrożenie odkryty przez Indian. Zauważyli oni, że jedzenie pozostawione w niskiej temperaturze oprócz tego, że zamarza, to traci też wodę, która odparowuje.
Po procesie liofilizacji żywność zachowuje ten sam zestaw białek, tłuszczu i cukrów oraz witaminy, składniki mineralne i substancje biologicznie czynne.
W przypadku żywności liofilizowanej nie ma konieczności używania konserwantów, wzmacniaczy smaku oraz barwników. Po dodaniu wody żywność ma ładny kolor i zachowaną strukturę oraz swój naturalny smak.
Zastosowanie owoców liofilizowanych
- musli śniadaniowe
- batony typu musli
- zupy instant
- sosy typu instant
- mieszanki przyprawowe
- desery (kisiele, budynie)
- chipsy owocowe i warzywne
- herbaty
- produkty mleczne
- odżywki dla dzieci
- wyroby cukiernicze