Mamut Sucharki delikatesowe 230g
MAMUT
Opis szczegółowy
wypiekane z mąki pszennej najwyższego gatunku
lekkostrawne, łatwo przyswajalne przez organizm
zalecane przy zaburzeniach przewodu pokarmowego
nie zawierają konserwantów
wilgotność poniżej 10% zapewnia im trwałość przez 8 miesięcy
wyróżnione znakiem Poznaj Dobrą Żywność
Parametry produktu Rodzaj Suchary Typ Pszenne Składniki Mąka pszenna, cukier, drożdże,tłuszcz roślinny palmowy, serwatka w proszku zdemineralizowana, sól , emulgator: lecytyna ( z soi) oleje roślinne (palmowy, słonecznikowy) może zawierać jaja Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w Polska Kod CN 1905 40 10 Waga jednostkowa netto 230 g Waga jednostkowa brutto 0,3 kg Alergeny Jaja i produkty pochodne Może zawierać Mięczaki i produkty pochodne Nie Zboża zawierajace gluten Tak Gorczyca i produkty pochodne Nie Skorupiaki i produkty pochodne Nie Nasiona sezamu i produkty pochodne Nie Dwutlenek siarki i siarczyny Nie Seler i produkty pochodne Nie Soja i produkty pochodne Tak Łubin i produkty pochodne Nie Ryby i produkty pochodne Nie Orzechy Nie Przechowywanie Sposób przechowywania przechowywać w temperaturze pokojowej Inne uwagi dotyczące przechowywania Przechowywać w opakowaniu zamkniętm w suchym i przewiewnym pomieszczeniu Wartość odżywcza Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1,6 g Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) 167 kJ Zawartość soli w porcji (ogólnie) 0,08 g Zawartość węglowodanów (cukry) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 14 g Zawartość węglowodanów w porcji 7,6 g Zawartość białek (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 11 g Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) 40 kcal Wartość energetyczna kcal (energia) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 380 kcal/100g Zawartość białek w porcji (ogólnie) 1,1 g Zawartość błonnika w porcji (ogólnie) 0,5 g Jednostka będąca podstawą przeliczeń g/100 g Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) 0,5 g Zawartość węglowodanów w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 73 g Wartość energetyczna w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 1609 kJ/100g Wielkość porcji 10 g Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) 1,5 g Zawartość błonnika (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 3,6 g Zawartość soli (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 0,78 g Zawartość tłuszczów (ogólnie) w zadeklarowanej jednostce (g lub ml) 4,1 g Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) 0,2 g