Makaron jajeczny z pszenicy durum z nadzieniem ricotta.
Składniki: semolina z pszenicy durum, masa jajowa pasteryzowana 14%, ser ricotta 12,4%(serwatka (z mleka), śmietanka, sól, regulator kwasowości: kwas cytrynowy) bułka tarta ( mąka pszenna, woda, sól, drożdże), ser 3,4% (mleko, sól, podpuszczka), serwatka (z mleka), sól pecorino (mleko owcze, sól, podpuszczka).
Produkt może zawierać śladowe ilości soi i mięczaków.
Sposób przygotowania: Pierożki wrzucić do gotującej się, posolonej wody. Czas gotowania: ok. 8-10minut. Po ugotowaniu odcedzić, polać sosem i podawać.
Wartość odżywcza na 100g:
wartość energetyczna: 376kcal
tłuszcz: 2,4g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,2g
węglowodany: 74,3g
w tym cukier: 3,7g
błonnik: 2,3g
białko: 13,2g
sól: 1,3g