Mama Alergika Gotuje. Tradycyjnie. Wielki Powrót
Katarzyna Jankowska
oprawa miękka
Wymiary 24 × 20 cm
Ilość stron 240
ISBN 9788394473785
Wydana przez MAG Katarzyna Jankowska
Czytaj dalej na Mama Alergika Gotuje: Książka Mama Alergika Gotuje. Tradycyjnie. Wielki Powrót (oprawa twarda) | Mama Alergika Gotuje
Oceniony na 5 na podstawie oceny klienta(1 opinia klienta) 79,90 zł z VAT Wielki Powrót Bestsellerowej Pierwszej Książki MAG Przepisy bez mleka, jajek, soi, kakao, orzechów, selera i glutenu. Na stanie Dodaj do koszyka Kategorie: Książki, Nowości Tagi: alergia pokarmowa, dieta bez glutenu, Dieta bezmleczna, dieta eliminacyjna, Mama Alergika Gotuje Tradycyjnie, polskie przepisy, prosta kuchnia polska, przepisy bez mleka i jajek, przepisy dla alergików
Mama alergika gotuje Tradycyjnie i Nowocześnie Katarzyna Jankowska
105 przepisów roślinnych
Wydawnictwo: Mag
Rok wydania: 2019
Format: 210x240
Ilość stron: 255
Książka zawiera 105 roślinnych, bezglutenowych przepisów bez głównych czternastu alergenów (mleka, jajek, glutenu, soi, orzechów, orzeszków ziemnych, selera, gorczycy, sezamu, łubinu, ryb, skorupiaków, mięczaków, kakao) oraz bez zwykłego cukru. Wszystkie przepisy są wegańskie i bezglutenowe.
Spośród wielu dostępnych na rynku publikacji z dietą wegańską i bezglutenową tylko w MAGicznych książkach znajdują się przepisy dań łączące obie diety wraz z eliminacją alergenów. Autorka udowadnia, że nawet podczas ścisłej diety eliminacyjnej, wykluczającej także mięso, ryby i gluten, można odżywiać się smacznie, zdrowo i różnorodnie.
Każdy przepis, podobnie jak w poprzednich książkach, został opatrzony adnotacją dietetyczną przeznaczoną dla osób reagujących krzyżowo na różne warzywa i owoce. Wszystkie potrawy zostały podsumowane pod kątem wartości odżywczych i kaloryczności, by ułatwić bilansowanie codziennej diety.
W części merytorycznej prof. dr hab. n. med. Maciej Kaczmarski przybliża temat alergii pyłkowo-pokarmowej u dzieci, młodzieży i dorosłych. Dr n. med. Piotr Dąbrowiecki, alergolog, przewodniczący Polskiej Federacji Stowarzyszeń Chorych na Astmę, Alergię i POChP, porusza temat wpływu zanieczyszczenia powietrza na nasze zdrowie. Na kilku stronach książki autorka dzieli się swoją MAGiczną historią, którą napisało życie z alergią.
Książka przeznaczona jest nie tylko dla alergików, ale także dla wegan, wegetarian, osób na diecie bezglutenowej i miłośników zdrowego odżywiania. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie.
Mama alergika gotuje z dziećmi Katarzyna Jankowowska
Zdrowo, sezonowo, różnorodnie. Dania bezglutenowe, wegańskie, bez alergenów.
Wydawnictwo: Mag
Rok wydania: 2016
Format: 210x240
Ilość stron: 168
Oprawa: Miękka
Katarzyna Jankowska w walce z alergią syna odnalazła prawdziwą kulinarną pasję, którą dzieli się na łamach bloga, czasopism (m.in. Biokurier i Hipoalergiczni) a także kolejnych książek z serii Mama Alergika Gotuje. Tym razem czas na „Mama Alergika Gotuje z Dziećmi”.
Książka zawiera 60 różnorodnych przepisów, które powstały na bazie owoców i warzyw dostępnych w sezonie wiosenno-letnim. Przepisy zostały podzielone na działy: „Podstawowe”, „Śniadania”, „Obiady-Kolacje”, „Desery” i „Dodatki”. Wszystkie przepisy nie zawierają mleka, jajek, soi, orzechów, kakao, selera i miodu. To dania wegańskie, bezglutenowe i pozbawione zwykłego cukru.
Każda receptura została opatrzona adnotacją od dietetyka i stworzony z myślą o osobach reagujących krzyżowo na różne warzywa i owoce. Zawiera również informacje odnośnie kalorii.
Część merytoryczna dla dorosłych to tzw. wademekum dla rodzica, które zawiera: informacje o pyleniu brzozy, traw i alergiach krzyżowych. obszerny materiał od dietetyka o racjonalnym odżywaniu dzieci. sezonowy kalendarz na wiosnę i lato, który ułatwi wybór wartościowych warzyw i owoców. 30 MAGicznych wskazówek dla rodziców tzw. „Tadka Niejadka” oraz odpowiedzi na wiele pytań np.: Które warzywa i owoce przechowywać w lodówce, a które poza nią? Jakie warzywa i owoce należą do najbardziej zanieczyszczonych pestycydami, a jakie zaliczane są do tych czystych? Jak domowym sposobem pozbyć się pestycydów? Jak czytać etykiety i na które oznaczenia zwracać szczególną uwagę podczas zakupów?
Autorka zadbała także o niespodziankę dla najmłodszych Smak poszczególnych potraw mogą oceniać one za pomocą gwiazdek – naklejek, które można przykleić przy odpowiednim przepisie.
Katarzyna Jankowska w walce z alergią syna odnalazła prawdziwą kulinarną pasję, którą dzieli się na łamach bloga, czasopism (m.in. Biokurier i Hipoalergiczni) a także kolejnych książek z serii Mama Alergika Gotuje. Tym razem czas na „Mama Alergika Gotuje z Dziećmi”.
Książka zawiera 60 różnorodnych przepisów, które powstały na bazie owoców i warzyw dostępnych w sezonie wiosenno-letnim. Przepisy zostały podzielone na działy: „Podstawowe”, „Śniadania”, „Obiady-Kolacje”, „Desery” i „Dodatki”. Wszystkie przepisy nie zawierają mleka, jajek, soi, orzechów, kakao, selera i miodu. To dania wegańskie, bezglutenowe i pozbawione zwykłego cukru.
Każda receptura została opatrzona adnotacją od dietetyka i stworzony z myślą o osobach reagujących krzyżowo na różne warzywa i owoce. Zawiera również informacje odnośnie kalorii.
Część merytoryczna dla dorosłych to tzw. wademekum dla rodzica, które zawiera: informacje o pyleniu brzozy, traw i alergiach krzyżowych. obszerny materiał od dietetyka o racjonalnym odżywaniu dzieci. sezonowy kalendarz na wiosnę i lato, który ułatwi wybór wartościowych warzyw i owoców. 30 MAGicznych wskazówek dla rodziców tzw. „Tadka Niejadka” oraz odpowiedzi na wiele pytań np.: Które warzywa i owoce przechowywać w lodówce, a które poza nią? Jakie warzywa i owoce należą do najbardziej zanieczyszczonych pestycydami, a jakie zaliczane są do tych czystych? Jak domowym sposobem pozbyć się pestycydów? Jak czytać etykiety i na które oznaczenia zwracać szczególną uwagę podczas zakupów?
Autorka zadbała także o niespodziankę dla najmłodszych Smak poszczególnych potraw mogą oceniać one za pomocą gwiazdek – naklejek, które można przykleić przy odpowiednim przepisie.
Mama alergika gotuje z dziećmi Katarzyna Jankowowska
Zdrowo, sezonowo, różnorodnie. Dania bezglutenowe, wegańskie, bez alergenów. Tym razem dania na jesień i zimę.
Wydawnictwo: Mag
Rok wydania: 2017
Format: 210x240
Ilość stron: 210
Oprawa: Miękka
Katarzyna Jankowska w walce z alergią syna odnalazła prawdziwą kulinarną pasję, którą dzieli się na łamach bloga, czasopism (m.in. Biokurier i Hipoalergiczni) a także kolejnych książek z serii Mama Alergika Gotuje. Tym razem czas na „Mama Alergika Gotuje z Dziećmi”.
Zapraszamy do zakupienia kolejnej edycji Mama alergika gotuje. Tym razem rozgrzewające potrawy na jesienne i zimowe dnie. Znajdziesz tu kluski dyniowe, ciasteczka brownie, galaretkę jabłkową i wiele innych niespodzianek kulinarnych.
Mama alergika gotuje na wyjątkowe okazje
Jankowska Katarzyna
Wydawnictwo: Edipresse-Kolekcje
ISBN:978-83-7989-571-7
Format: 20.0x24.0cm
Liczbastron: 240
Oprawa: twarda
Wydanie: 2015r.
Katarzyna Jankowska - znanarównież jako MAG. Autorka blogu MAMA ALERGIKA GOTUJE. Przez ostatnie cztery lata wyczarowała ponad 600 przepisów bezjajek, mleka, soi, selera, kakao, orzechów i miodu, w tymponad 250 przepisów dodatkowo bez glutenu. Z jej przepisówkorzystają alergicy, weganie, wegetarianie, osoby na dieciebezglutenowej i biegacze. Autorka pokazuje, jak wyczarować proste, ale różnorodne dania, wykorzystując zamienniki bogatew cenne składniki odżywcze.