PL MAŁŻE WĘDZONE W OLEJU RZEPAKOWYM. Konserwa sterylizowana gotowa do spożycia.
Składniki: małże omułki wędzone (Mytilus edulis (A) / Mytilus Chilensis (B)) 68%, olej rzepakowy, sól.
Wartości odżywcze w 100 g produktu: wartość energetyczna – 671 kJ /161kcal; tłuszcz – 9,5 g*, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1 g; węglowodany – 1,4 g, w tym cukry – <0,5 g; białko – 17 g; sól – 2 g.
*Zawartość tłuszczu może się różnić w zależności od pory połowu. Może zawierać śladowe ilości skorupiaków. Surowce: patrz oznaczenie literowe na puszce: A= Mytilus edulis, obszar połowowy Atlantyk Północno-Wschodni, lub B= Mytilus Chilensis, Chile. Metoda połowu: dragi.
Najlepiej spożyć przed: / Data produkcji: patrz na opakowaniu. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze od 0°C do 6°C i spożyć w ciągu 48 godzin.
Producent: SIA Karavela, Atlantijas 15, Ryga, LV-1015, Łotwa.
Importer: Nickal Sp. z o.o., Marywilska 26, 03-228 Warszawa.