Malina LIO Shake 50g
Liofilizowana malina w proszku
Foods by Ann
Liofilizowana malina w proszku to swego rodzaju koncentrat, który posiada w przybliżeniu 10 razy większą zawartość witamin i minerałów niż jej świeży odpowiednik.
Idealnie wzbogaci Twoje koktajle, smoothie i inne potrawy – wystarczy, że dosypiesz 1–2 łyżeczki.
Malina to źródło witaminy C i witamin z grupy B, w tym folianów. W ich składzie znajdziemy także: prowitaminę A, witaminę E oraz K. W malinie jest też kwercetyna, która wykazuje działanie przeciwalergiczne.
Zalety:
- 10x większa zawartość witamin i minerałów, niż jej świeży odpowiednik,
- idealne do koktajli, smoothie i innych potraw,
- bogate źródło witaminy C i witamin z grupy B, w tym folianów.
Liofilizacja
Liofilizacja jest procesem polegającym na bezpośrednim usunięciu wody z uprzednio zamrożonego produktu, przy jednoczesnym pominięciu stanu ciekłego. Podczas gdy standardowe suszenie przeprowadzane jest przy użyciu wysokiej temperatury niszczącej znaczną część wartości odżywczej produktu, zastosowanie liofilizacji pomaga zachować większość witamin, składników mineralnych, enzymów, itp. zawartych w świeżym produkcie. Produkty liofilizowane mają także zbliżony kolor, kształt oraz smak do produktu świeżego.
Obecnie, liofilizacja jest jedną z najlepszych metod konserwowania żywności, która nie wymaga dodawania żadnych sztucznych składników. Gotowy wyrób posiada jedynie od 1 do 2 % wody co sprawia, że jest bardzo lekki i doskonale sprawdzi się jako przekąska np. w podróży.
Sposób wykorzystania i dawkowanie:
Liofilizowane owoce można dodawać do smoothies, owsianek, napojów lub dań funkcjonalnych. Porcja wynosi od 1 do 2 łyżeczek (5-10 g).
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Składniki: 100% sproszkowanej maliny liofilizowanej.
Kraj pochodzenia: Polska.
Opakowanie: 50 g.