Makaron (żytni razowy) muszla bio 400 g - bartolini
SKŁADNIKI
mąka żytnia razowa typ 2000* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron żytni produkowany z niskoprzetworzonej mąki żytniej mielonej na kamiennych żarnach. Posiada wysoką zawartość błonnika i jest źródłem składników mineralnych takich jak: fosfor i mangan, które przyczyniają się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego stanu kości.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1420 kJ / 337 kcal
Tłuszcz: 1,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 63 g
w tym cukry: 6,8 g
Błonnik: 16 g
Białko: 9,1 g
Sól: 0,01 g
Fosfor: 129 mg (18 %)**
Mangan: 1,41 mg (71 %)**
[** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)]
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Gotować 8 minut (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody)
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać jaja
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Termin przydatności do spożycia :03.2026
WEGETARIAŃSKI:WEGETARIAŃSKICERTYFIKAT BIO:jestWEGAŃSKI:WEGAŃSKIKraj Producenta:PolskaProducent - nazwa i adres:PRZEDSIĘBIORSTWO PRODUKCYJNO-HANDLOWE TABIT SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, HUGONA KOŁŁĄTAJA 44, 05-402 OTWOCK