Makaron Z Serem 1007 Kcal (Wege)
Liofilizowany makaron z sosem z trzech rodzajów sera.
Danie wegetariańskie.
Wartość kaloryczna: 1007 kcal, waga: 197 gramów.
Okres przydatności do spożycia: 7 lat.
Alergeny: mleko, pszenica.
Makaron z sosem z trzech rodzajów sera Summit to Eat to pełnowartościowy obiad (nie tylko dla wegetarian), który zaspokoi głód w każdej podróży. Liofilizowana żywność stanowi doskonałe rozwiązanie podczas wypraw z dala od schronisk i ludzkich siedzib, zwłaszcza w trakcie wypraw w ekstremalnych warunkach. Tego typu żywność jest niezastąpiona na szlaku: dodaje sił, zaspokaja głód, a przy tym waży niewiele i nie zajmuje w plecaku dużo miejsca. Liofilizowane dania – sprawdzone w ekstremalnych warunkach – przydadzą się też na tradycyjnych wakacjach w razie kłopotów z prowiantem.
Sos do makaronu o kremowej konsystencji wykonany jest trzech rodzajów sera – Red Leicester, Cheddar i Mozzarella.
Dostępne są dwa warianty: porcja pojedyncza (118 g) i duża (197 g).
Dania Summit to Eat są skondensowane, smaczne i dostosowane do różnych diet (np. wegetariańskiej). Firma oferuje duży wybór posiłków – każdy turysta znajdzie coś dla siebie. Ich zaletą jest również to, że łatwo i szybko się je przygotowuje. Aby powstał pełnowartościowy posiłek, potrzebna jest tylko gorąca woda i bogaty w odżywcze składniki liofilizat (w skrócie: liof).
Instrukcja przygotowania:
1. Otwórz opakowanie, rozdzierając je w oznaczonym miejscu.
2. Usuń i wyrzuć pochłaniacz tlenu (mała biała torebeczka).
3. Ostrożnie nalej odpowiednią ilość wrzątku do opakowania (do właściwej linii).
4. Dokładnie wymieszaj i zamknij strunowym zamknięciem.
5. Odczekaj 8 minut.
6. Wymieszaj ponownie, jeśli trzeba przypraw do smaku.
7. Podawaj z opakowania.
8. Ciesz się pełnowartościowym obiadem.
Skład: makaron pszenny (34%), sos serowy (66%) (pełne mleko, śmietanka, cebula, ser Red Leicester, ser Cheddar, ser Mozzarella), olej rzepakowy, mąka kukurydziana, sól, biały pieprz.
- Porcja duża: 197 g
- Kaloryczność: 1007 kcal
- Tłuszcz: 58 g
- W tym nasycone: 28 g
- Węglowodany: 76 g
- W tym cukry: 11 g
- Błonnik: 6.8 g
- Białko: 42 g
- Sól: 3.9 g
Summit to Eat to marka z Wielkiej Brytanii, której specjalizuje się w produkcji liofilizowanej żywności. Powstała w 1964 roku i obecnie jest światowym liderem w tym segmencie. Liofilizaty produkowane są wyłącznie w Anglii i Danii. Summit to Eat liofilizuje gotowe dania, zamiast przygotowywać je z osobno zamrożonych produktów. Ten sposób produkcji zapewnia posiłkom wyśmienity smak, co wyróżnia ofertę firmy na rynku. Długi okres przydatności do spożycia (do 7 lat) wynika z zastosowania unikalnej technologii usuwania tlenu z zapakowanej już paczki, dzięki czemu firma wyeliminowała większość chemicznych konserwantów.
Dania liofilizowane Summit to Eat cechuje wysoka kaloryczność, dzięki czemu zapewniają energię niezbędną do wzmożonego i długo trwałego wysiłku fizycznego. Dostępny jest szeroki wybór dań: mięsne, rybne, drobiowe, wegetariańskie, wegańskie, bezglutenowe. Summit ot Eat oferuje smaczne dania nie tylko na śniadanie lub obiad, ale także na deser.