MAKARON (Z RYŻU BRĄZOWEGO) MUSZLA GNOCCHI SARDI BEZGLUTENOWY BIO 225 g - FABIJAŃSCY
12,63zł
SKŁADNIKI
mąka ryżowa*,
woda źródlana (certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓBPRZYGOTOWANIA
zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej
swobodnie. Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do
gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości - 15-25
min., al. dente - 9-10 min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedzić
i przelać zimną wodą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz:
2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Weglowodany: 76
g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 14 g
Sól: < 0,01 g
ZALECANE WARUNKIPRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym
miejscu
Parametry
- Ilość w opakowaniu zbiorczym: 8
- WEGETARIAŃSKI: WEGETARIAŃSKI
- CERTYFIKAT BIO: jest
- WEGAŃSKI: WEGAŃSKI
- BEZ GLUTENU (w składnikach): BEZ GLUTENU (w składnikach)
- Kraj Producenta: Polska
- BEZ GLUTENU (deklaracja): BEZ GLUTENU (deklaracja)
- Producent - nazwa i adres: FABIJAŃSKI SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ, LWÓWECKA 6, 58-506 SIEDLĘCIN