Makaron w sosie sojowo bolonskim 180g / 770 g Trek'n Eat
---------------------------------------
Parametry produktu:
- typ dania: wegetariańskie
- rodzaj dania: dania główne
- liczba kcal na porcje: 340 kcal
- waga opakowania [g]: 180
- waga po przygotowaniu [g]: 770
- skład: Makaron [(50%), pszenica durum, białka jaj, sól], 17% pomidory, 15% soja, tłuszcz roślinny, cukierm przyprawy, cebula, sól, maltodekstryna, skrobia, skrobia modyfikowana, zioła, drożdże, koncentrat pomidorowy
- inne: Gotującą się wodę wlać do linii napełnienia (590 ml) bezpośrednio do pojemnika, starannie wymieszać, zamknąć pojemnik i poczekać 5 minut.
TREK'N EAT TO JEDZENIE LIOFILIZOWANE DLA KAŻDEGO PODRÓŻNIKA.
Firma powstała w 2004 roku, w Szwecji. Specjalizuje się samowystarczalnych systemach żywienia oraz uzdatniania wody.
Produkty marki Trek'n Eat są zdrowe, pełnowartościowe i odżywcze. Trek'n Eat oferuje szeroką gamę dań, od przekąsek, śniadań, dań głównych do deserów, które dostarczą dzienne zapotrzebowanie kaloryczne z pełnią wartości odżywczych podczas wędrówki.
Marka Trek'n Eat to naturalne posiłki dla każdego, niezależnie od sposobu spędzania czasu wolnego. W swoje ofercie Trek'n Eat posiada zarówno posiłki wegańskie, jak i mięsne, dlatego każdy znajdzie odpowiednie danie dla siebie. Dania liofilizowane to gwarancja wygody oraz oszczędności. Jedyne co robisz, to zalewasz opakowanie gorącą wodą, mieszasz, a po określonym czasie możesz spożywać swoje ulubione danie zużywając zdecydowanie mniej gazu czy paliwa niż przy gotowaniu obiadu.
Czym jest liofilizacja?
Proces liofilizacji to kontrolowane dostarczanie ciepła do zamrożonego produktu w próżni, tak aby umożliwić zamarzniętej wodzie proces sublimacji.
Prawidłowa liofilizacja powinna trwać od 16 do 24 godzin. Poprzez odwodnienie, danie traci ponad 90% swojej pierwotnej wagi a zawartość wilgoci w końcowym produkcie jest zredukowana do 2%.
Jeśli liofilizowany produkt jest szczelnie zapakowany, żywność może być przechowywana przez wiele lat.