Pyszna kompozycja roślinnego makaronu, szpinaku, pomidorów i aromatycznych przypraw w gęstym sosie gotowa w zaledwie 10 minut. Makarony Babci Zosi to doskonała propozycja na zdrowy, sycący posiłek, gdy nie ma się czasu lub ochoty przygotowywać dania od podstaw. Sprawdzą się także z dodatkiem ulubionych składników: sera, warzyw lub mięsa. Zawartość opakowania wystarczy na dwie pełne porcja.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Zagotuj 500 ml wody z dodatkiem 2 łyżek oleju.Do wrzącej wody wsyp zawartość obu torebek.
- Dokładnie wymieszaj. Gotuj na małym ogniu 10 minut, mieszające od czasu do czasu.
PROPOZYCJA PODANIA
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu. Umyj 50 g świeżego szpinaku, usuń twarde łodyżki. Ugotowany makaron wymieszaj ze szpinakiem i posyp parmezanem. Smacznego!
składniki: makaron z PSZENICY durum 71%, inulina (błonnik z cykorii), pomidor suszony 9,5%, mąka z soczewicy czerwonej, sól morska, czosnek suszony, oregano, suszona natka pietruszki, pieprz czarny
Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu Energia 1511 kJ/ 357 kcal Tłuszcze 3,8 g w tym kwasy nasycone 0,6 g Węglowodany 65 g w tym cukry 3,9 g Białko 15 g Sól 2,43 g