MAKARON UDON Świeży 200g ITA-SAN
Makaron UDON Gotowy w 3 minuty to prawdziwy bestseller w kategorii makaronów kuchni azjatyckiej.
Wyśmienity do dań z woka i dedykowany do smażenia, a także używany jako dodatek do zup.
Makaron Udon jest rodzajem grubego, pszennego, japońskiego makaronu spożywany głównie na ciepło z aromatycznymi bulionami z dodatkami mięsa, grzybów lub warzyw. Stosowany jest przeważnie w tradycyjnych, japońskich zupach, jednak makaron Udon dodać można również do dań smażonych w woku bądź podawać w wersji na zimno.
Makaron Udon marki ITA-SAN jest makaronem wstępnie obgotowanym, a co za tym idzie bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy włożyć go do wrzącej wody, gotować ok. 3 minuty i gotowe!
Składniki: mąka pszenna, woda, modyfikowana skrobia z manioku, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol; sól, regulatory kwasowości: kwas mlekowy, kwas octowy, mleczan sodu
Kraj pochodzenia: Korea
Masa netto: 0.2 kg
Przechowywanie: Nieotwarte opakowanie przechowywać w ciemnym pomieszczeniu, w temperaturze pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 1 dnia.
Przygotowanie: Wrzucić makaron do wrzącej ody i gotować przez 3 minuty. Na rozgrzaną patelnie wrzucić mięso i dodatki. Dodać makaron i smażyć przez 4 minuty.