Makaron udon owoce morza 173g
Składniki:
Makaron 81%, mąka pszenna, woda, sól, gluten pszenny, olej sojowy , substancja pochłaniająca wilgoć: sorbitol; emulgator: lecytyna (zawiera soję), olej kukurydziany, regulator kwasowości.
- Mieszanka przypraw w płynie 17%: ekstrakt z małż 63%, woda, mieszanka przypraw o smaku krewetek 12% (wzmacniacz smaku: E621; imbir w proszku, modyfikowana skrobia, krewetki w proszku, pieprz czarny), przyprawa (dekstryna, cukier, sól, ekstrakt drożdżowy, wzmacniacz smaku: E621; olej sezamowy), sól, czosnek.
- Suszone płatki 2%: tofu frytowane (soja, woda, substancja utwardzająca: chlorek magnezu; olej sojowy, emulgator: lecytyna (zawiera soję), soja, mąka pszenna), Shiitake, cebula dymka, cebula, przyrządzona ryba (Surimi, przyrządzona ryba z białka mięśni ryb [Pollack, cukier, substancja pochłaniająca wilgoć: E420; stabilizator: E452], skrobia kukurydziana, cukier, sól, emulgator: E471; wzmacniacz smaku: E621; barwnik: ekstrakt paprykowy), algi.
Zalecenia dla alergików: Produkt zawiera pszenicę, gluten pszenny, soję, sezam. Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Przygotowanie i stosowanie: Makaron oraz dołączone opakowania przypraw umieść w kubku.Następnie zalej kubek wrzącą wodą, zakryj wieczko.Po upływie trzech minut produkt jest gotowy do spożycia
Udon (jap. うどん lub 饂飩 udon) – pszenne kluski, rodzaj grubego, miękkiego japońskiego makaronu zrobionego z mąki pszennej.
Udon jest przeważnie podawany na gorąco w bulionie. Do zupy dodaje się m.in.: tempurę, kaki-age (rodzaj tempury w postaci wiązki ryb, skorupiaków, krewetek), abura-age (rodzaj smażonego na głębokim oleju tofu) oraz warzywa, w daniu o nazwie kitsune-udon (kitsune czyli lisy, według legend lubią smażone tofu).
Smak bulionu i dodatki mogą się różnić w zależności od regionu. Przeważnie, ciemno-brązowy bulion, zrobiony z ciemnego sosu sojowego (koikuchi-shōyu) jest używany we wschodniej Japonii (region Kantō), a jasno-brązowy bulion, zrobiony z jasnego sosu sojowego (usukuchi-shōyu) jest podawany w zachodniej Japonii (Kansai). Ten trend jest również zauważalny w rodzaju sprzedawanych zup instant, spośród których też wyróżnia się dwa rodzaje w zależności od regionu.
.
Wystawiono za pomocą Sellingo