Makaron UDON Mr. Ming 300g
Makaron UDON to długi, pszenny makaron spotykany przede wszystkim w daniach kuchni japońskiej i koreańskiej.
Spożywany najczęściej z azjatyckimi bulionami. Jest grubszy i ma inną teksturę niż polskie wersje.
Można używać jako składnik dań smażonych np w Woku.
VEGAN FRIENDLY !
Skład: mąka pszenna (gluten) 86%, woda, sól
Najlepiej spożyć przed: 04/2023 (+/- 3 miesiące w zależności od partii)
Makaron udon z kurczakiem
- ¼ op makaronu udon
- 50 g kurczaka
- 50 g marchewki pokrojonej w cienkie słupki
- 15 g grzybów shitake, namoczonych w ciepłej wodzie i gotowanych 20 min, pokrojonych w paski
- 15 g dymki pokrojonej w ukośne paski szerokości 0,5cm
- 1 łyżeczka imbiru drobno posiekanego
- 1 łyżeczka czosnku drobno posiekanego
- 2 łyżeczki sosu teriyaki
- 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
Pozostałych produktów szukaj na naszych aukcjach! :)
Po ugotowaniu jest pulchny i miękki. Smakuje doskonale i potrafi szybko zasycić. Udon spotkamy w wielu rozmaitych odsłonach, od zup poprzez potrawki, aż po proste i smaczne dania stir-fry. To właśnie ten rodzaj makaronu najczęściej spotkamy w street foodach.
Wartość odżywcza dla 100ml:
- Energia: 1415kJ/338kcal
- Tłuszcz: 1g (w tym kwasy nasycone 0,1g)
- Węglowodany: 73g (w tym cukry 4g)
- Białko: 9g
- Sól: 1,2g