Makaron Tajarin albesi jajeczny Brezzo 250g
- Tajarin Albesi to typowy makaron Piemontu, węższy niż typowe tagliatelle, odpowiedni do każdego rodzaju sosu, ale w szczególności do dressingu z truflami lub sosem pieczeniowym.
- Tajarin jest głównym makaronem tradycji gastronomicznej Langhe i Roero.
- Ściśle wykonane z jajka, różnią się od klasycznego tagliatelle wąskim i cienkim kształtem.
- Idealny do klasycznych ragù mięsnych lub kiełbasianych. Doskonałe z pieczarkami. Czy naprawdę chcesz przesadzić? W towarzystwie tarcia trufli są bajką.
- Idealnymi przyprawami mogą być nasze sosy mięsne lub rybne, sosy warzywne lub prosty sos, taki jak sos pomidorowy.
- Przechowywać w chłodnym i suchym mejscu.
- Idealny dla całej rodziny.
- Włoska jakość, prawdziwe produkty włoskie „Made in Italy”
- Spróbuj teraz!
Składniki: Semolina z pszenicy durum, jaja 20 %. Termin przydatności do spożycia: patrz data na opakowaniu.
ALERGENY: MĄKA, JAJA. MOŻE ZAWIERAĆ SKORUPIAKI, SOJĘ I GORCZYCĘ
Wartość odżywcza w 100g: Wartość energetyczna 346 kcal/1449 kJ, Tłuszcz 2,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g, Węglowodany 71 g, w tym cukry 2 g, Błonnik 3,2 g, Białko 12 g, Sól 0,04 g.