Makaron jaglany świderki bezglutenowy - 250g
Bio
Właściwości:
- Makaron jaglany wytwarzany z maki jaglanej (prosa), jest niezwykle bogatym źródłem witamin B1 i B3 oraz żelaza, magnezu, błonnika, potasu i fosforu.
- Jest on zasadotwórczy, czyli nie zakwasza organizmu tak jak wiele innych produktów zbożowych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna: 1514 kJ / 357 kcal
- Tłuszcz: 3,2 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
- Weglowodany: 70 g
- w tym cukry: 0,5 g
- Błonnik: 1,90 g
- Białko: 11 g
- Sól: 0 g
Sposób przygotowania:
- Zagotować dużą ilość wody, by makaron pływał w niej swobodnie.
- Posolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego.
- Do gotującej się wody dodać makaron, zamieszać i gotować do miękkości - 5-7 min., al. dente - 4 min.
- W trakcie gotowania nie mieszać makaronu.
- Odcedzić i przelać zimną wodą.
Skład:
-
Mąka jaglana*, woda źródlana (certyfikowany składnik ekologiczny)
Ważne:
- Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed światłem.
- Produkt nie zawiera konserwantów.
- Informacja alergenna - może zawierać mleko (łącznie z laktozą) i orzechy.
- Płatki ekologiczne, wegetariańskie, nie zawiera glutenu.
Dystrybutor : Turtle