MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g - BIO PLANET
OPIS
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.
SKŁADNIKI
- ekologiczna mąka z ciecierzycy 100 %.
(*certyfikowany składnik ekologiczny)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
- Wartość energetyczna - 1518 kJ / 361 kcal
- Tłuszcz - 6,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,9 g
- Węglowodany - 48 g, w tym cukry - 2,7 g
- Błonnik - 13 g
- Białko - 22 g
- Sól - 0,06 g
Szczegóły produktu:
- bez glutenu (w składnikach)
- wegetariański
- wegański
- certyfikat BIO
- kraj producenta: Polska
- kraj pochodzenia składników: Turcja
- producent: BIO PLANET
- waga: 400 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.