Makaron Spirelli Z Pokrzywą Bio Alce Nero 500g
SKŁADNIKI:
- semolina z pszenicy durum*, suszona pokrzywa* (2%)
*certyfikowany składnik ekologiczny
ZASTOSOWANIE:
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecany z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
- Wartość energetyczna: 1457 kJ/347 kcal
- Tłuszcz: 1,4 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
- Węglowodany: 70 g w tym cukry: 2,7 g
- Błonnik: 3 g
- Białko: 12 g
- Sól: 0 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.