Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron *Spaghetti* z włoskiej pszenicy Durum 500g – Granoro
Ekologiczny makaron spaghetti wyprodukowany w 100% z włoskiej pszenicy durum.
składniki: 100% mąka z pszenicy durum BIO
wartość odżywcza w 100g:
Wartość odżywcza 1532/361**
Tłuszcz 1.7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.5 g
Węglowodany 74 g
w tym cukry 2 g
Błonnik 3 g
Białko 11 g
Sól 0 g
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).