Edamame to małe zielone ziarna soi. Azjaci często podają je jako przystawkę na parze. Po ugotowaniu nasze kluski mają lekko orzechowy smak, nie sklejają się (po ugotowaniu nie wymaga dodatkowego oleju) i sycą. Zielony kolor pozostaje po ugotowaniu, nadając talerzowi kolor. Jak wiadomo, oko je razem z tobą. Czy to na ciepło, czy na zimno w sałatce - zawsze przyjemność.
EDAMAME
Japońska nazwa edamame 枝豆 oznacza coś w rodzaju „fasoli na gałęzi” i odnosi się do niedojrzałych zebranych nasion soi. Niskokaloryczne i bogate w składniki odżywcze, te cudowne ziarna zawierają zdrowe kwasy tłuszczowe omega-3 oraz witaminy C, E i B-6. Są naturalnie bezglutenowe, bezcholesterolowe, bogate w żelazo i wapń, a także prawdziwe bomby białkowe.
Składniki
100% zielone ziarna soi* (*= z certyfikowanych upraw ekologicznych)
DATA 01,10,2023