Makaron Sojowy Vermicelli Chiński Szklisty 500G LONGKOU
Makaron Sojowy Vermicelli Longkou to super cienki makaron, jest popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Zajmuje trzecie miejsce w ilości spożycia makaronów jadanych w Chinach. Nazywany jest sojowym, jednak jego skład potrafi różnić się od regionu pochodzenia. Najczęściej wytwarza się go z fasolki mung, soi, grochu lub innej rośliny bobowatej. Azjaci najczęściej spożywają ten rodzaj makaronu z zupami, daniami z Woka (smażony makaron) lub poszatkowany dodają do sajgonek. Można go również użyć do sałatek czy deserów. Jest neutralny w smaku, a tym samym uniwersalny oraz chłonący smaki potraw z nim przyrządzanych.
przed spożyciem wystarczy zalać go gorącą wodą i namoczyć przez kilka minut,żeby zrobiło się szybciej,możemy wrzucić go do nudnej wody na 2-3 minuty,potem, stanie się przezroczysty,miękki i śliski
Składniki: Fasola zielona, groszek, woda
Jeśli chcesz poznać prosty sposób na zrobienie niesamowitej kuchni azjatyckiej, śledź naszą oficjalną stronę na Facebooku: CASSLODZ, będziemy regularnie udostępniać Hity azjatyckie próbowania żywności i proste metody tworzenia autentycznych azjatyckich potraw.
Dziękujemy za wybranie nas
Chinsko azjatycki sklep spozywczy