Makaron "sojowy" Vermicelli 100g
Brand: Longkou
Kod produktu: A45750
Opis: Super cienki makaron, nazywany potocznie sojowym, jest popularnym składnikiem kuchni azjatyckiej. Zajmuje trzecie miejsce w ilości spożycia makaronów jadanych w Chinach. Nazywany jest sojowym, jednak jego skład potrafi różnić się od regionu pochodzenia. Najczęściej wytwarza się go z fasolki mung, soi, grochu lub innej rośliny bobowatej.
Dzięki temu, że jest super cienki bardzo szybko się go przygotowuje. Idealny do egzotycznych zup i potraw z Woka.
Skład: fasola zielona, groch, woda
Wartości odżywcze w 100g:
energia: 1462kJ/344kcal
tłuszcz: 0,5g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g)
węglowodany: 86,0g (w tym cukry 0,5g)
białko: 0,5g
sól: 0,04g
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Termin przydatności do spożycia: minimum 6 miesięcy
Kraj pochodzenia: Chiny