MAKARON SOJOWY TAGLIATELLE BEZGLUTENOWY BIO 200 g - VITAQUELL
- Cechy: certyfikowany bezglutenowy|bez cukru|ekologiczny|bez laktozy|wegański|wegetariański
- Zawartość netto: 200 g
- Producent: VITAQUELL
Ekologiczny i bezglutenowy makaron sojowytagliatelle marki Vitaquell.
Makron wytwarzany jest w 100% z ziaren soi. Stanowi idealną alternatywę i urozmaicenie dla zwykłego makaronu pszennego.
wpły na zdrowie:
Soja, z której powstaje makaron, jest bogatym źródłem pełnowartościowego białka, dzięki czemu może stanowić jego uzupełnienie w diecie wegetarian i wegan.Soja zawiera witaminy z grupy B oraz pierwiastki mineralne: potas, żelazo, magnez, fosfor i wapń.Wpływa ona na obniżenie poziomu cholesterolu oraz ciśnienia krwi, dzięki czemu przyczynia się do zmniejszenia ryzyka zachorowania na miażdżycę, a tym samym chorobę wieńcową, czy zawały serca. Duża zawartość błonnika nierozpuszczalnego sprawia, że soja działa pozytywniena perystaltykę jelit, pomagaw zaparciach i odchudzaniu. Soja przyczynia się także do obniżenia poziomu cukru we krwi.
zastosowanie:
Makaron sojowy sprawdza się jako dodatek do pesto, sosów i zup.
Sposób przygotowania: Gotować 6-8 minut makaron sojowy z bulionem warzywnym bądź w wodzie z solą. Następnie odcedzić.
Uwagi: Makaron zwiększa swoją objętość trzykrotnie.
informacja alergenna:
Produkt zawiera soję.
skład:
ziarna soi*(*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartości odżywcze:
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna 1589kJ /376 kcal
Tłuszcz: 7 g;
w tym kwasy nasycone: 1 g;
Węglowodany: 28 g;
w tym cukry: 10,8 g;
Błonnik: 4,7 g;
Białko: 48 g;
Sól: 0 g
cechy produktu:
Bez cukru, bez laktozy, certyfikowany bezglutenowy, ekologiczny, wegetariański, wegański
kraj producenta:
Niemcy
producent:
Vitaquell
zawartość netto:
200 g