MAKARON SHIRATAKI Z KONJAC - NITKI W SUPEŁKACH - 340g DIETETYCZNY
MAKARON Z MĄKI Z KONJAC - SHIRATAKI - W POSTACI NITEK W SUPEŁKACH - 340 gr - 9,5 kalorii - CITY AROMA
Makaron roślinny shirataki zawiera prawie ZER0 kalorii :) , nie zawiera węglowodanów i innych cukrów, Dzięki czemu makarony Shirataki są bogatym źródłem błonnika, regulują poziom cukru we krwi i wspomagają utrzymanie właściwego poziomu cholesterolu i co najważniejsze, wydłużają uczucie sytości i wspomagją także odchudzanie.
Głównym składnikiem makaronu shirataki jest glukomannan konnyak - rozpuszczalny w wodzie błonnik pochodzący z korzenia rośliny Konnyak. Oryginalnie pochodzi ona z Azji, a żywność z niej produkowana nazywana też jest makaronem Konnyaku, Shirataki Noodles lub Konnyaku Noodles Największymi konsumentem tej żywności na świecie są Azjaci głównie Japończycy.
Używane w całej Azji jako popularny składnik diety, makarony shirataki są spożywane jako zamiennik ryżu i makaronu i mogą być włączone do niemal każdej potrawy. Wielką zaletą tych makaronów jest to, że są produktami całkowicie naturalnymi, a błonnik w nich zawarty pomaga ustabilizować poziom cukru we krwi, zmniejsza łaknienie i objadanie się.
Makaron shirataki to naturalny produkt, bogaty w rozpuszczalny w wodzie błonnik, bez tłuszczu, cukru, skrobi i białka, bez pszenicy i glutenu. Shirataki jest przezroczysty, bez własnego smaku, łatwo wchłaniają aromat dodatków i przypraw, jest szybki w przyrządzeniu i występują w różnych i kształtach - można po prostu wrzucić go na patelnię, dodać ulubione dodatki i od razu otrzymać smaczny i zdrowy posiłek.
Skład: woda, mąka z Konjac 3,8%, regulator kwasowości: wodorotlenek wapnia.
Waga : 340g / netto 200g
Kraj pochodzenia: Chiny, producent City Aroma