Produkt rolnictwa ekologicznego*
Makaron (semolinowy) Lasagne BIO 250g – Alce Nero
Wyśmienity makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
Sposób przygotowania: Makaron gotować przez 5 minut. Dodać wybrane składniki, piec w temperaturze 180 stopni C przez 35 minut.
Składniki: semolina z pszenicy durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartość odżywcza w 100g:
- Wartość energetyczna: 1474kJ/351kcal**
- Tłuszcz: 1,5g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
- Węglowodany: 72,0g
w tym cukry: 11,0g
- Błonnik: 2,9g
- Białko: 11,0g
- Sól: 0,0g
*Rolnictwo ekologiczne – system gospodarowania, wykluczający wykorzystywanie syntetycznych nawozów mineralnych, pestycydów, regulatorów wzrostu i syntetycznych dodatków paszowych. Charakteryzuje się produkcją w cyklu zamkniętym gleba – roślina – zwierzę, przy zachowaniu dużej samowystarczalności. Jest sposobem życia w symbiozie z naturą, w którym cele ekologiczne przeważają nad ekonomicznymi.
**RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400KJ/2000kcal).