Makaron ryżowy Mihoen 250g - Go-Tan
Miehoen to makaron z mąki ryżowej w postaci nitek. Idealnie sprawdzi się jako baza do smażonych potraw, zup oraz sałatek. Bardzo prosty w przygotowaniu - wystarczy zalać wrzątkiem i pozostawić w naczyniu na 4 minuty, następnie przelać zimną wodą. W kuchni wietnamskiej stosowany w tradycyjnej zupie Pho. O niskiej zawartości sodu, niskiej zawartości tłuszczu i niskiej zawartości kalorii. Bezglutenowy.
Sposób przygotowania: Moczyć makaron przez 4 minuty w 2 litrach gorącej wody. Odcedzić, opłukać pod bieżącą wodą.
Kraj pochodzenia: Tajlandia
Skład:
Mąka ryżowa 90%, woda
Wartości odżywcze (w 100g/100ml)
- Wartość energetyczna: 1548kJ/365kcal
- Tłuszcze: 1g
- Węglowodany: 79,7g
- *w tym cukry: 0g
- Białko: 7,7g
- Sól: 0,1g