Better Than Rice (Konjac) 385 g - Better Than Foods
- 0g curku, 0g węglowodanów, 0g tłuszczu,
- tylko 9 kcal/100g,
- pomaga zredukować tkankę tłuszczową,
- zmniejsza stężenie "złego" cholesterolu we krwi,
- nie zawiera glutenu,
- produkt może być stosowany przez wegetarian oraz wegan,
Makaron ryżowy konjac nie zawiera tłuszczu, cukru oraz soli. Wytwarzany jest z korzenia rośliny noszącej nazwę konjac (uprawiana w Chinach i Japonii). To tradycyjny produkt azjatycki znany w tamtejszej kuchni od wieków. Makaron nie posiada szczególnych walorów smakowych, ale łatwo wchłania aromat dodanych przypraw i składników. Odpowiedni dla wegan i wegetarian.
Z korzenia Konjacu pozyskuje się glukomannan rodzaj błonnika, który wchłania rekordowe ilości wody 200 krotność swojej wagi. Błonnik ten obniża we krwi poziom cholesterolu LDL i glukozy, nasila uczucie sytości, wspomaga trawienie i usuwanie toksyn z ustroju, a przy tym wspomaga korzystną mikroflorę jelita.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sposób przygotowania I: Odsączyć na sitku, przepłukać zimną wodą, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania II: Gotować ok. 5 minut, odsączyć, dodać do ulubionej potrawy.
Sposób przygotowania III: Smażyć przez 5 minut na patelni, dodać do ulubionej potrawy.
- wartość odżywcza: na 100 g
- wartość energetyczna: 35 kJ / 9 kcal
- tłuszcz: 0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
- węglowodany: 0 g
- w tym cukry: 0 g
- błonnik: 4 g
- białko: 0,2 g
- sól: 0 g
Składniki:
Woda oczyszczona, mąka konjac*, błonnik owsiany
*certyfikowany składnik ekologiczny