Przepis dla Ciebie!
Pióra ze szpinakiem i pieczoną ciecierzycą
Składniki:
makaron Lubella Pióra 200 g
ciecierzyca z puszki 200 g
szpinak baby świeży, garść
szklanka passaty pomidorowej
+ zioła prowansalskie
+ sól i pieprz
Dodatkowo:
2 łyżki oliwy,
2 łyżki mielonej słodkiej papryki
Ilość porcji: 2
Czas przygotowania: 40 min
Przygotowanie:
Makaron to podstawa!
Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Przygotuj dodatki i sos!
Ciecierzycę opłucz, wymieszaj z oliwą i mieloną papryką. Piecz 20 minut w 180°C. Przygotuj sos - passatę pomidorową dopraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Połącz i ciesz się smakiem!
Upieczoną ciecierzycę wymieszaj z makaronem, szpinakiem i sosem.
Smacznego!
Nadające się do recyklingu
Przechowywanie
Przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.
Przygotowanie
Jak ugotować makaron?
Na każde 100 g makaronu zagotuj 1 l posolonej wody. Wrzuć makaron, gotuj 8-10 minut, od czasu do czasu mieszając. Następnie odcedź.
Jak odmierzyć 100 g makaronu?
Odmierz 1 i 1/4 szklanki makaronu
i gotowe!
Zdrowie i styl życia
Zalecenia dla alergików
- Soja - Może zawierać
- Pszenica - Zawiera
Składniki
- mąka makaronowa pszenna
Tekst dotyczący alergenów
Produkt może zawierać soję.
Wartości odżywcze
- Wartość odżywcza w 100 g suchego produktu
- energia: 1487 kJ / 351 kcal
- tłuszcz: 1,4 g
- w tym kwasy nasycone: 0,4 g
- węglowodany: 70 g
- w tym cukry: 4,2 g
- błonnik: 3,0 g
- białko: 13 g
- sól: 0,03 g