Makaron Razowy Spaghetti Semolina BIO 500g Alce Nero
SKŁADNIKI:
- mąka pełnoziarnista z pszenicy durum*, woda
*certyfikowany składnik ekologiczny
ZASTOSOWANIE:
Wyśmienity włoski makaron z ekologicznej mąki z pszenicy durum z pełnego przemiału. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce Nero.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al dente': 11 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100g:
- Wartość energetyczna - 1466 kJ/349 kcal
- Tłuszcz - 2,1 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
- Węglowodany - 66 g w tym cukry - 3,2 g
- Błonnik - 7,7 g
- Białko - 12 g
- Sól - 0 g
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.